DELA

Je wilt DELA.nl bezoeken of meer weten over DELA zelf? Dan zit je hier goed. We bespreken het volgende:

✓ DELA, een overzicht
✓ Mijn DELA & inloggen
✓ DELA verzekering & spaarproducten
✓ DELA uitvaart kosten & verzorging
✓ DELA contact & klantenservice
✓ DELA vestigingen & vacatures

DELA
Oude Stadsgracht 1
5611 DD Eindhoven
E: info@dela.nl
T: 040 – 260 16 36
(Open: 08.00-20.00 uur)

Overzicht

DELA (1937 – Wiki)) is een coöperatie die opereert als uitvaartverzekeraar en uitvaartverzorger zonder winstoogmerk. Dat betekent dat de 3 miljoen klanten van DELA beschouwd worden als lid en niet als ‘klant’. DELA is al tientallen jaren een begrip op de Nederlandse uitvaartmarkt. Met hun slogan ‘Voor Elkaar‘ zijn ze bekend van radio, TV en internet. DELA is lid van het Verbond van Verzekeraars en heeft ruim 1000 mensen in dienst (Bron: LinkedIn).

Mijn DELA & inloggen

Als klant kun je via Mijn DELA inloggen op je account. Hier kun je de gegevens van je uitvaartverzekering of spaarrekening bekijken en/of wijzigen. Je kunt persoonlijke details zoals je adresgegevens en wachtwoord aanpassen. Handig wanneer je je wachtwoord bent vergeten. Verder kun je uitvaartwensen vastleggen en je polisblad louter digitaal laten ontvangen. DELA heeft nog geen app waarin je je klantgegevens kun bijhouden.

DELA verzekeringen

Bij DELA kun je je overlijden verzekeren zodat nabestaanden zonder financiële zorgen achterblijven. Daarnaast kun je er gedurende 10 jaar sparen met een spaarverzekering (rente: 2%). De 3 producten:

 1. Spaarverzekering
  • DELA CoöperatiespaarPlan
 2. Overlijdensrisicoverzekering (ORV)
 3. Uitvaartverzekering
  • DELA UitvaartPlan Diensten
  • DELA UitvaartPlan Geld

1. Spaarverzekering

DELA biedt een spaarverzekering voor jezelf of kind aan, waar je 10 jaar (vaste periode) maandelijks tussen de €10 tot €200 inlegt. Je ontvangt gegarandeerd 2% rente. Klanten delen met name positieve ervaringen. De nadelen: deze spaarverzekering is  géén onderdeel is van het depositogarantiestelsel waardoor je geld niet tot €100,000 euro verzekerd door DNB. De spaarverzekering valt in Box 3 van de belastingdienst waardoor je vermogensbelasting betaalt. Tussentijds geld opnemen: €150. De afsluitkosten: €10,50.

2. Overlijdensrisicoverzekering (ORV)

DELA’s overlijdensrisicoverzekering (OVR) of LeefdoorPlan, dekt de kosten bij overlijden. Hiermee komen nabestaanden niet in financiële problemen door het wegvallen van inkomen. Je kunt deze ook voor je hypotheek afsluiten. Je bepaalt zelf je premie en uit te keren bedrag. Vanaf 50 jaar en/of een verzekerd bedrag vanaf €500.000 is een medische keuring verplicht. Eénmalige kosten: € 10,50. Jaarlijkse kosten: €6,50. Vroegtijdig opzeggen: €150. Ervaringen van bestaande klanten zijn overwegend goed. Lees ook de voorwaarden en FAQ.

3. Uitvaartverzekering

DELA’s uitvaartverzekering wordt bij overlijden uitgekeerd als dienstenpakket of geldbedrag (kapitaal). De uitvaartverzekering is altijd gelabeld als ‘UitvaartPlan’ en is opgedeeld in 5 varianten:

 • UitvaartPlan Basis (dienstenpakket)
 • UitvaartPlan Plus (dienstenpakket)
 • UitvaartPlan Flexibel (dienstenpakket)
 • UitvaartPlan in Geld (uitkering geldbedrag)
 • UitvaartPlan tegen Koopsom (100% afgekochte uitvaartverzekering)

Afkopen of opzeggen

Je kunt een DELA uitvaartverzekering vroegtijdig opzeggen en je geld terug krijgen. Dit heet afkopen en de kosten hiervoor zijn €150. Je ontvangt je totale ingelegde premiebedrag minus €150 terug op je rekening. Je kunt je uitvaartverzekering ook premievrij maken. Je betaalt dan geen maandelijkse premie meer. Het overgebleven premiebedrag wordt omgezet in een kapitaalverzekering (geld). Je totale ingelegde bedrag moet wel minimaal €621 bedragen om in aanmerking te komen. Alle andere aanpassingen kun je in Mijn Dela doorvoeren.

Uitvaartverzekering Vrij te besteden Dienstenpakket t.w.v. Totale waarde
Uitvaartplan Basis €621 €5.750 €6.371
Uitvaartplan Plus €3.000 €5.750 €8.750
Uitvaartplan Flexibel Zelf te bepalen €5.750 Na berekening
UitvaartPlan tegen Koopsom Zelf te bepalen Zelf te bepalen Zelf te bepalen

DELA uitvaart & verzorging

DELA kan naast informatie ook de verzorging van een uitvaart op zich nemen middels 35 uitvaartcentra. Indien men een dienstenpakket heeft afgesloten zal een uitvaartverzorger van DELA deze verzorgen in de regio. Je kunt online naar de dichtstbijzijnde uitvaartlocaties van DELA zoeken. Ook helpt DELA bij de condoleance wanneer je bijvoorbeeld een condoleanceregister wilt opzetten.

Contact & klantenservice

 • Online contactformulier invullen
 • Klantenservice algemeen: Tel. 040 260 16 36
 • Spaarverzekering service: Tel. 040 260 15 00
 • Klacht(en) indienen: Tel. 040 260 13 03
 • Uitvaartinformatie service: Tel. 040 260 14 50
 • VoorElkaarDesk (leden): Tel. 040 219 91 00
 • Nabestaandenzorg: Tel. 040 260 10 20
 • Persvoorlichting: Tel. 040 219 91 99

Uitvaartmuziek

Tijdens de uitvaart speelt muziek meerdere malen een rol. Er worden gemiddeld 2 tot 3 nummers afgespeeld waarbij DELA kan assisteren. Er is zelfs de optie voor live muziek.

Sieraden

Wil je een sieraad van je overleden dierbare laten maken? DELA helpt bij het vervaardigen van sieraden zoals een ring of armband. Hier kan een vingerafdruk in worden opgenomen.

Urnen

Bij een crematie hoort een urn en DELA biedt hier opties aan. Het materiaal en de grootte en stijl van de urn spelen een rol evenals de prijs. Je kunt ook kiezen voor asverwerking.

DELA vacatures

Werken bij DELA is populair. Maandelijks zijn er honderden mensen op zoek naar een nieuwe baan bij DELA. Er zijn dagelijks tal van vacatures beschikbaar in Eindhoven, Den Haag, Nijmegen, Goes, Heerhugowaard, Rijswijk, Roosendaal, Bergen op Zoom en Rotterdam. Veel voorkomende banen zijn Uitvaartleider, Horecamedewerker Crematorium, Medewerker Uitvaartcentrum, Teammanagers, Uitvaartverzorgers en meer. Ook de afdelingen marketing, accounting en engineering zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s. Studeer je nog, dan is er ook de optie tot het lopen van een stage op een specifieke afdeling.

DELA coorporatie

Scroll naar top