DELA

DELA is een coöperatie zonder winstoogmerk en uitvaartverzekeraar. Met het UitvaartPlan van DELA regel je een uitvaartverzekering om de kosten te dekken van een uitvaart, zoals een begrafenis of crematie. Nabestaanden worden zo met een DELA verzekering ontzien. Zij zijn achteraf vaak blij dat DELA als verzekeraar betrokken was. DELA is trots op haar ruim 3 miljoen leden, en voor zowel hen als nieuwe klanten is DELA per telefoon goed bereikbaar. Uitvaartorganisatie DELA is actief in Nederland, België en Duitsland. Daarnaast zal Yarden waarschijnlijk door organisatie DELA als sterke partij worden overgenomen.
DELA coorporatie

DELA uitvaartverzekering

DELA’s uitvaartverzekering wordt bij overlijden uitgekeerd als dienstenpakket of geldbedrag (kapitaal). De uitvaartverzekering is altijd gelabeld als ‘UitvaartPlan’ en is opgedeeld in 5 varianten:

UitvaartverzekeringVrij te bestedenDienstenpakket t.w.v.Totale waarde
UitvaartPlan Basis€621€5.750€6.371
UitvaartPlan Plus€3.000€5.750€8.750
UitvaartPlan FlexibelZelf te bepalen€5.750Na berekening
UitvaartPlan tegen KoopsomZelf te bepalenZelf te bepalenZelf te bepalen

Er is ook nog de optie om een UitvaartPlan in Geld te nemen. Deze uitvaartverzekering keer 100% geld uit waarmee nabestaanden de uitvaart kunnen (laten) verzorgen door een uitvaartverzorger naar keuze.

UitvaartPlan Basis & Plus

Van de pakketten UitvaartPlan Basis en Plus wordt €5.750 door DELA in natura (diensten) verzorgd. Het extra deel (€621 Basis of €3.000 Plus) komt vrij als geld dat je naar eigen invulling kunt besteden. DELA’s diensten worden verzorgd d.m.v. een landelijk netwerk van eigen uitvaartcentra en uitvaartondernemers. Dit is er inbegrepen in DELA’s diensten:

  • Uitvaartverzorger uit de regio (komt aan huis)
  • Vervoer overledene en rouwauto bij afscheid
  • Aangifte overlijden incl. overlijdensakte
  • Verzorgen overledene
  • Opbaring overledene
  • Regelen ceremonie
  • Eenvoudige kist
  • 75 rouwbrieven
  • Eenvoudig graf
  • Aula crematie

UitvaartPlan Flexibel

Het UitvaartPlan Flexibel-pakket bestaat wederom uit een deel natura à €5.750. Hierin zitten dezelfde diensten als bij de twee pakketten hierboven. Daar bovenop kun je flexibel een eigen bedrag bepalen dat later uitgekeerd zal worden in geld.

UitvaartPlan in Geld

Bij het UitvaartPlan in Geld krijg je je volle inleg aan premie terug in geld, plus rente die over de jaren is opgebouwd. Deze uitvaartverzekering is het meest geschikt wanneer je nabestaanden zelf een uitvaartverzorger willen regelen, je in het buitenland begraven/gecremeerd wilt worden, of als aanvulling op een te kleine uitvaartverzekering.

UitvaartPlan tegen Koopsom

Bij het UitvaartPlan tegen Koopsom betaal je in één keer de kosten van de gehele uitvaart af. Je kunt bijvoorbeeld eenmalig €8000 inleggen. Dit bedrag wordt dan vastgezet bij DELA en zal over jaren renderen tot een hoger bedrag. Bij overlijden zal het bedrag vrijkomen. Wanneer het bedrag na bijvoorbeeld 40 jaar vrijkomt met een jaarlijkse groei van 2% rente, zal de €8000 naar €17.318 gegroeid zijn. Zie het als een spaarrekening voor je uitvaart.

Afkopen of opzeggen

Je kunt een DELA uitvaartverzekering vroegtijdig opzeggen en je geld terug krijgen. Dit heet afkopen en de kosten hiervoor zijn €150. Je ontvangt je totale ingelegde premiebedrag minus €150 terug op je rekening. Je kunt je uitvaartverzekering ook premievrij maken. Je betaalt dan geen maandelijkse premie meer. Het overgebleven premiebedrag wordt omgezet in een kapitaalverzekering (geld). Je totale ingelegde bedrag moet wel minimaal €621 bedragen om in aanmerking te komen.

Voor- en nadelen van DELA

✅ Verzorging uitvaart
✅ Positieve beoordelingen
✅ Jaarlijkse indexatie premie
❌ Geen dekking in het buitenland
❌ Kinderen niet gratis meeverzekerd

DELA kan naast de uitvaartverzekering ook de verzorging van een uitvaart op zich nemen middels 35 uitvaartcentra. Indien men een dienstenpakket heeft afgesloten zal een uitvaartverzorger van DELA deze verzorgen in de regio. Je kunt online naar de dichtstbijzijnde uitvaartlocaties van DELA zoeken. Ook helpt DELA bij de condoleance wanneer je bijvoorbeeld een condoleanceregister wilt opzetten.

Scroll naar top