Begrafenisverzekering afsluiten & lage premie

Op zoek naar de goedkoopste begrafenisverzekering? Heel verstandig. Een goede begrafenisverzekering, ook wel uitvaartverzekering genoemd, is namelijk een belangrijke verzekering voor nabestaanden. Deze dekt de kosten van een begrafenis en keert een geldbedrag uit of verzorgt diensten tijdens de uitvaart.

Als je een goedkope begrafenisverzekering afsluit, kies je meestal tussen een passende natura begrafenisverzekering of een kapitaal begrafenisverzekering. Welke type begrafenisverzekering je kiest is afhankelijk van jouw wensen. Je kunt ook kiezen voor een koopsom begrafenisverzekering of combinatie begrafenisverzekering om diensten en kapitaal te verdelen.

Weet je het nog niet zeker of je een goedkope begrafenisverzekering of crematieverzekering gaat afsluiten? Neem dan nog geen overhaaste beslissingen en slaap er nog een paar nachtjes over. Vergelijk in ieder geval alvast de beste begrafenisverzekering premie die je kunt vinden, met andere type verzekeringen.

Compleet
 • 5/5
 • Vanaf €9,02 p/mnd
Goedkoop
 • 5/5
 • Vanaf €7,18 p/mnd
 • 4/5
 • Vanaf €10,25 p/mnd

Hoeveel kost een begrafenisverzekering?

Een begrafenisverzekering kost tussen de €7 en €80 euro premie per maand afhankelijk van je leeftijd en kostendekking die je wenst.

Hoeveel een begrafenisverzekering precies kost ontdek je door eerst te achterhalen hoe hoog de grafkosten in jouw regio zijn. Er zijn namelijk lokale prijsverschillen. Aan de hand hiervan weet je welke kosten je moet verzekeren.

Weet je hoeveel het gaat kosten, dan kun je de maandelijkse premiekosten van je begrafenisverzekering eenvoudig berekenen op de websites van de begrafenisverzekeraars. Daar vind je handige rekenmodules die hier speciaal voor opgezet zijn.

Premie begrafenisverzekering bepalen

De totale premie voor de begrafenisverzekering bereken je op de websites van de begrafenisverzekeraars. De maandelijkse begrafenisverzekering premie is afhankelijk van de dekking en het moment van afsluiten. Hoe jonger je begint met een goede uitvaartverzekering, des te lager de premie is. De kans op overlijden is namelijk kleiner. Ben je ouder, dan kun je een hogere premie verwachten.

Op basis van een begrafenisverzekering met een dekking van € 8000 hebben we hieronder twee voorbeelden opgesteld. Hieruit kun je concluderen dat je het beste zo jong mogelijk kan starten.

Monuta begrafenisverzekering premie

Bij een Monuta begrafenisverzekering zijn veel zaken inbegrepen, waaronder het gratis meeverzekerd zijn van kinderen. Hoeveel kost Monuta per maand eigenlijk? Hier vind je de premie kosten bij een leeftijd van 24 en 60 jaar.

Voor een 24-jarige: € 9,49 per maand
Voor een 60-jarige: € 24,34 per maand

Verschil per jaar: (€24,34 – € 9,49) x 12 maanden = € 178,20.

Begrafenisverzekering DELA en premie

Bij DELA wordt een begrafenisverzekering vaak afgesloten in de vorm van een dienstenpakket. DELA regelt dan alles. Kinderen zijn niet gratis meeverzekerd; zij betalen (via de ouders) een lage premie.

Voor een 24-jarige: € 8,06 per maand
Voor een 60-jarige: € 26,29 per maand

Verschil per jaar: (€26,29 – € 8,06) x 12 maanden = € 218,76

Welke type begrafenisverzekering past bij jou?

Bij dit type begrafenisverzekering wordt er in natura (pakket van diensten) uitgekeerd. De begrafenis wordt betaald en verzorgd door de begrafenisverzekeraar op de manier zoals het in de begrafenispolis omschreven staat.

Bij een kapitaal begrafenisverzekering wordt er na overlijden een geldbedrag uitgekeerd aan de nabestaanden. Zij kunnen met deze kapitaal verzekering de begrafenis financieren en krijgen volledige keuzevrijheid. Het kapitaal (bedrag) moet in zijn geheel aan de uitvaart worden besteed. Soms geeft de verzekeraar een extra bonus als je de uitvaart door hen in natura laat verzorgen.

De combinatie begrafenisverzekering lijkt op de natura verzekering, maar voor aanvullende wensen wordt een extra geldbedrag meeverzekerd om deze extra wensen te kunnen betalen.

Bij de natura sommen begrafenisverzekering wordt een bedrag verzekerd om de kosten van de uitvaart te dekken. De nabestaanden zijn geheel vrij in het regelen van de uitvaart, maar het verzekerde bedrag moet hiervoor wel helemaal worden verbruikt.

Bij een koopsom begrafenisverzekering wordt door de verzekerde eenmalig één (groot) bedrag gestort. Door het rendement wat hier in de loop der jaren op behaald wordt, worden de kosten van de begrafenis betaald. Dit type begrafenisverzekering wordt geregeld door ouderen afgesloten en wordt ook wel de deposito variant genoemd.

Polis van begrafenisverzekering checken

Na het invullen en verzenden van je persoonlijke gegevens, wordt de begrafenispolis van je begrafenisverzekering opgemaakt. Deze wordt online voor je klaargezet en/of per post verstuurd. Lees de polisvoorwaarden goed door.

Op het polisblad vind je de hoogte van de dekking, wat de uitvaartverzekering allemaal voor je regelt en hoe de uitbetaling plaatsvindt. Het is raadzaam goed te checken of alle persoonsgegevens goed vermeld staan en dat het uit te verzekerde bedrag (dekking) klopt.

Veel maatschappijen werken met een indexatie. Hierbij wordt er gekeken of het verzekerd bedrag dat gereserveerd wordt voor je uitvaart, voldoende is. De waarde van de verzekering wordt daarom elk jaar iets verhoogd. Dat geldt dan ook voor je maandelijkse premie.

Begrafenisverzekeringen vergelijken

Begrafenisverzekeringen kun je het beste vergelijken door ze in een tabel uiteen te zetten. Verzekeraars hanteren onderling verschillende voorwaarden waar je op moet letten. Zie hieronder de dekking van en kapitaal, koopsom, combinatie en natura begrafenisverzekering.

 YardenDelaMonutaArdanta
Natura dekkingjajajaja
Kapitaal dekkingjajajaja
Natura sommen dekkingjajajaja
Combinatie dekkingjaneejanee
Koopsom dekkingneejajaja
Min/max hoogte uitkering€1500-20.000€621-17.500€1.500-15.000€3.400-20.000
Premie vanaf (bij €8.000)€6,80€ 7,08€ 8,62€ 8,31
Maximale leeftijd85levenslang8580
Kinderen gratisja, tot 21 jr.neeja, tot 18 jaarja, tot 18 jr
Compleet
 • 5/5
 • Vanaf €9,02 p/mnd
Goedkoop
 • 5/5
 • Vanaf €7,18 p/mnd
 • 4/5
 • Vanaf €10,25 p/mnd
Scroll naar top